מקצוע העבודה הסוציאלית פוגש את החיים מהצד הפחות מואר שלהם, הצד החלש והסובל, ומתפקידו לחולל שינוי ע”י קישור לגופי רווחה שונים ומתן פתרונות למצבי סיכון וקושי, קבועים וזמניים. עבודה סוציאלית היא טיפול מערכתי המטפל בפרט דרך כל המערכות הנושקות לו.
מטרת התכנית ללימודי עבודה סוציאלית בקמפוס שטראוס היא להקנות לסטודנט הבנה ומודעות לתהליכים הפסיכוסוציאליים בהתפתחות האדם ומקומו בחברה לצד היכרות עם המבנה החברתי והקהילתי של החברה בה חי האדם. כמו כן, הבנת התהליכים החברתיים והכלכליים המשפיעים על חייו של האדם, רכישת ידע ומיומנות בהפעלת שיטות ההתערבות המיועדות לשינוי או מניעה של תהליכים והתנהגויות בפרט, הקבוצה והקהילה.
בנוסף, מקנה התכנית ללימודי עבודה סוציאלית הכרה והבנה של תהליכי הפקת ידע מקצועי המבוסס על מחקר ושיטות ההערכה של התערבויות מקצועיות ושירותי רווחה שונים.
התכנית שואפת לפתח אצל הסטודנט זהות מקצועית, חשיבה ביקורתית, מודעות אישית ורגישות רב-תרבותית, והקניית כלים טיפוליים שבאמצעותם יוכל בוגר התכנית לתת מענה מקצועי הולם לצרכיהן המגוונים של האוכלוסיות הנזקקות לשירותיו, תוך הקפדה על ערכי המקצוע וכללי האתיקה.
תכנית הלימודים מבוססת על שלושה יסודות: תיאוריה, פרקטיקה ומחקר.
במסגרת הלימודים ירכוש הסטודנט ידע בסיסי במדעי החברה וההתנהגות ובהכרת מערכת השירותים החברתיים. במוקד ההכשרה עומדים עקרונות, ערכים ודרכי טיפול לצד היכרות עם ידע ומיומנויות למחקר וההערכה.
בשנה א’ יתקיימו שני ימי לימודים עיוניים, ויום אחד של עבודה מעשית
בשנה ב’, יתקיימו שני ימי לימודים עיוניים (בסמסטר ב' - שלושה ימים), ויומיים של עבודה מעשית
בשנה ג' יתקיימו שני ימי לימודים עיוניים ויומים של עבודה מעשית
מגוון רחב של תחומי עיסוק, הן מבחינת אופי המטופלים – קשישים, ילדים ונוער, משפחות, נשים, נפגעי נפש, והן מבחינת מקומות עבודה – עובדי מדינה, קציני מבחן, עיריות אגף רווחה, פנימיות, בתי אבות, בתי חולים, משרד הביטחון, ביטוח לאומי ומוסדות שונים.